Året som nylig har passert har ikke vært enkelt. I fjor sommer satt jeg i Tyrkia uten en eneste bekymring sammen med min daværende kjæreste. Jeg var helt uviten om hva som ventet på meg til høsten. Ikke visste jeg at jeg omtrent kom til å droppe ut av vgs, om alle gangene jeg satt innelåst på badet druknet i tårer og de mange gangene jeg skulle gå på en smell. Jeg visste ikke at det skulle bli en utfordring å gå ut av døra, bare fordi jeg var redd for at noe vondt skulle skje med meg. Jeg visste ikke at jeg skulle være så slem mot meg selv og kroppen min. Ødelegge den. Ikke visste jeg at tiden jeg gikk i møte skulle gjøre meg usosial. De jeg kalte mine venner møtte jeg aldri lengre, jeg ble bare sittende inne. Jeg skyldte på dem: "De skyver meg unna!" sa jeg. Men sannheten er at jeg skjøv dem bort. Jeg ble til en person som såvidt fikk se dagslys. Jeg gikk fra å være bekymringsløs til å bli full av bekymringer. Gamle minner og skuffelser hersket over følelsene mine, og jeg kom meg ikke fra det.Nærmere jul begynte krigen. Det var på tide å legge fra seg lommetørkler, åpne gardinene og komme seg på trening. I hvert fall gi det et forsøk. Litt etter litt begynte ting å bli bedre. Jeg ville bare være fornøyd med den personen jeg var, men det nyttet ikke.
Jeg ble aldri bra nok. Jeg fikk stadige kommentarer på hvordan jeg så ut. Enten var det "Heidi, er du syk?" eller så var det kommentarer på at jeg så sliten ut. I revytiden raste jeg ned i kjelleren atter en gang. Denne gangen sa venninnene mine ifra til lærere om hvordan situasjonen min var, og jeg ble fulgt til psykolog. Der satt jeg. Det var vel dette jeg hadde fryktet hele tiden. Det å sitte der med en fremmed å snakke om livet mitt. Snakke om mine problemer. Skyldfølelsen jeg hadde fra da jeg var 13 år gammel, de bildene som hadde brent seg i minnet mitt og den angsten jeg følte.

Prosessen begynte på nytt. Denne gangen startet jeg opp igjen alene. Slo opp med kjæresten, sa at jeg trengte tid for meg selv og at jeg måtte komme meg på beina igjen. Jeg la et år fylt med tårer, angst og redsel bak meg. Jeg åpnet gardinene og kom meg ut av sengen. Kom meg på trening atter en gang. Denne gangen klarte jeg det. Jeg gikk ut av døra til psykologen for siste gang like etter russetiden og har ikke sett meg tilbake. Jeg kom meg ut av helvete. Ut av badet og tørket vekk tårene jeg tidligere druknet i. Gardinene er åpne og jeg kan endelig kalle meg selv meg igjen. På 1 år har jeg lært utrolig mye om meg selv. Jeg har gått på en smell, rast ned i kjelleren og vært det man kan kalle deprimert. Nå sitter jeg her. Uten bekymringer. Den eneste forskjellen fra ifjor er at jeg VET at høsten byr på noe godt. For jeg er sterkere, og jeg skal aldri la noe eller noen ødelegge meg igjen.


  7 kommentarer på "Bak fasaden"


Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.noHEIDI NATHALIE HOVLAND
Heisann! Mitt navn er Heidi Nathalie Hovland, jeg er en 19 år gammel jente fra Oslo som studerer fotografi ved Bilder Nordic school of photography. Jeg har drevet med fotografi i ca. 4 år og bruker bloggen til å vise frem arbeidene mine. I tillegg er jeg opptatt av trening og kosthold, noe du vil se mye av her på bloggen. Hvis du har spørsmål eller annet, send meg gjerne en mail: hnphoto@hotmail.no


Legg meg til som venn
Arkiv


· August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · August 2013 · Juli 2013 · Juni 2013 · Mai 2013 · Desember 2011 · November 2011 · Oktober 2011Kategorier


· 100 bilder · Disney World · Dyr · Heidi Nathalie · Home · Hverdag · Konkurranse · Love · Mat · Musikk · Naturbilder · Outfits & Innkjøp · Portrett · Skjønnhet · Spons/reklame · Spørsmål · Svarthvitt · Tanker · Trening · VideoSøk i bloggen
Linker


DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits